Cosmologystatement.org on amerikkalainen lista alkuräjähdysteoriaa vastaan. Joukko tiedemiehiä esittää ettei maailmankaikkeus ole voinut syntyä kosmologien esittämällä tavalla. Listalla on myös suomalaisia tutkijoita. Itse kun en ole tiedemaailmasta kovin hyvin perillä, löytyi sieltä yllättäen myös jopa minullekin oikein tuttu nimi : Touho Ankka, Independent Reseacher. Hänhän se onkin suomalaisen knowhow:n ruumiillistuma ja edustaa upeasti suomalaisen korkeakoulutuksen tasoa.

Tätä hienoa tiedonjyvästä olisin jäänyt väille jos en olis poikennut täällä.

Wikipedia kirjoittaa tästä järjen jättiläisestä seuraavaa:

Touho Ankka

Käsikirjoittaja Dick Kinney ja piirtäjä Al Hubbard loivat vuonna 1963 pitkätukkaisen ja pipopäisen Touho Ankan (engl. Fethry Duck), joka purjehti Aku Ankan elämään sarjakuvassa The Health Nut (julk. 1964, Suomessa nimellä Touho-serkun toilauksia, Aku Ankka-lehdet 16/1966 ja 4/2004). Tarina sai pian jatkoa, ja amerikkalaisten taiteilijoiden (mm. Tony Strobl) lisäksi hahmoa kehittivät erityisesti Ranskan, Italian ja Brasilian ankantekijät.

Touho on selkeästi aikansa lapsi: hänen ulkomuodossaan ja elämänasenteessaan on selviä viittauksia 1950- ja 1960-lukujen beatnik- ja hippikulttuureihin. Touhon ennakkoluuloton optimisti ja ylitsevuotava itsevarmuus saavat arkisimmankin tapahtuman usein ryöstäytymään käsistä mitä mielikuvituksellisemmalla tavalla. Monipuolisen vaikkakin hataran sivistyksensä Touho on saanut lähinnä kirjekurssien kautta, ja vaikuttavienkin diplomien ja oppiarvojen myöntäjäksi paljastuu yleensä Leväperän opisto tai jokin muu vähemmän arvovaltainen opinahjo. Into, tarmokkuus ja liki pohjaton hyväntahtoisuus paikkaavat kuitenkin aukot taidoissaja värikkäänä ja ennakkoluulottomana elämäntaiteilijana Touho on täydellinen aisapari toisinaan jopa liialliseen varovaisuuteen taipuvaiselle Akulle.