Raportti: Ilmastonmuutos johtaa maailmanlaajuiseen lamaan

via Uutiset - HS.fi on Oct 26, 2006

Kannattaa seurata mitä uusisia Halo Efekti jakaa Google Readeristaan!
Meillä oli kyseinen uutinen esillä jo neljä päivää sitten ja nyt se sitten tänään on suuren huomion kohteena Kolmos-TV:n uutislähetyksissä.

"
Ilmastonmuutos voi viedä maailman talouden pahempaan lamaan kuin mikään lähihistoriassa koettu on ollut, arvioi ensi viikolla julkaistava raportti. Asiasta kirjoittaa Guardian-lehti. Raportin on koonnut Nicolas Stern, entinen maailmanpankin pääekonomisti. Hänen mukaansa hallitusten pitää nyt joko vähentää kasvihuonepäästöjä tai varautua talouden romahtamiseen."
Sanottiin Google Readerin kautta jakamassani Hesarin jutussa.
*********

"Sternin pääviesti
on, että päästöjen vähentäminen nyt tulisi huomattavasti halvemmaksi kuin vaurioiden korjaaminen myöhemmin. Vahinkojen estäminen maksaisi arviolta prosentin bruttokansantuotteesta vuosittain.

Brittihallitus vaati tuoreeltaan tiukkoja toimia päästöjen vähentämiseksi.

"Tämä katastrofi ei tapahdu jossain etäisessä tulevaisuudessa vaan meidän elinaikanamme", pääministeri Tony Blair varoitti raportin julkistamistilaisuudessa."
 Jatkaa Hesari uudessa aiheeseen liittyvässä jutussa tänään ja kertoo että Al Gore "During my service in the United States Congress, I took the initiative in creating the Internet" on valjastettu brittien neuvonantajaksi. Tämä nyt vaikuttaa kyllä aika hälyyttävältä, hänhän tässä muinoin elvisteli keksineensä alkujaan Internetin. Eikö nyt ketään muuta löydetty? Vaikuttaa siltä että ajaudumme katastrofiin entistäkin varmemmin jos asiantuntijat ovat tuota kaliiberia ;(

Jos hallitset englanninkielen voit lukea lisää CNN:ltä "The poor countries will be hit earliest and hardest ..."