Saattaisin harkita jossain vaiheessa valokuvakirjan teettämistä omista kuvista. Tämä olisi vieläkin todennäköisempää jos en olisi niin nettiorientoitunut. Minulla ei todellakaan ole suuria illuusioita että joku niitä ostelisi, mutta lahjana tollainen olisi kyllä hieno antaa.

Huomasin tänään kaksikin eri paikkaa mistä niitä kuvakirjoja voisi tilata: IFI (alkaen 24,95 euroa) ja Pilot-kustannuksen Kuvakirja (alkaen 26,35 euroa). Ite olen kyllä lähinnä harkinnut pdf-tyyppistä nettiaviisia, sen voisin tehdä itekin. Tietysti typerää pitkässä juoksussa tämä tulostamattomuus, mutta jotenkin vain säilyttelen puolihuolimattomasti kuviani yhdellä koneella ilman varmuuskopioita.

Ehkäpä minäkin alan joku päivä valokuvakirjailijaksi? Olenhan mä jo yhden "teoksen" kirjoittanut. Siitä oli kolme kopioita oikein sidottuna hienoihin kansiin. Kaksi on edelleen mulla hyllyssä pölyttymässä ja yksi on JAMKin kirjastossa. Jaa että mikä se oli? No, opinnäytetyöni ammattikorkeakouluun "Inhimillinen tietoyhteiskunta, Suomen malli".

Tiivistelmä:
"Voiko kehitystä ohjata tasavertaisuuden ja oikeudenmukaisuuden suuntaan vai ajelehdimmeko  markkinavetoiseen tietoyhteiskuntaan kuin ajopuu? Globalisaatio-keskustelussa on vallalla käsitys, että vain vapaisiin markkinoihin ja yksityistämiseen nojaavilla yhteiskunnilla on menestyspotentiaalia. Opinnäytetyössä pyritään tuomaan esiin, että hyvinvointivaltiollakin on kilpailussa sanansa sanottavana.


Tietoyhteiskunta ei ole erillinen todellisuuden osa, vaan se on tulkinta koko yhteiskunnasta ja kaikesta inhimillisestä elämästä. Virtuaalimaailma ei tarjoa mitään sellaisia palveluita, joita ei olisi saatavilla reaalimaailmasta, se tarjoaa vain uuden tavan päästä niihin käsiksi. Tietoyhteiskunnan ytimen muodostaa informaatioteknologian ja kommunikoinnin sektori ja yhä useampi meistä käyttää työssään ja vapaa-aikana tietotekniikkaa ja tietoverkkoja. Tieto- ja viestintätekniikan tuotteet ovat viime vuosina merkittävästi kasvattaneet Suomen vientiä. Toisaalta automaatio vähentää ihmistyövoiman tarvetta. Hallitsematon tietoyhteiskuntakehitys voi siis johtaa ihmisryhmien ja alueiden syrjäytymiseen. Kehitykseen vaikuttaa informaatioajan "henki", jota käsitellään sekä uusliberalistisen talousteorian että hakkerietiikan teeman valossa. Opinnäytteessä on otettu esiin kriittiset argumentit koko tietoyhteiskuntaa kohtaan sekä Suomen mallin vahvuudet ja heikkoudet. Suomen malli esitellään käytännön esimerkkien ja kansallisen strategian valossa ja pyritään vertaamaan sitä lähinnä USA:n strategiaan, joka perustuu Suomea enemmän liike-elämän lähtökohtiin."