Telkusta tuli tänään 18.35 YLE2 Riskirajoilla - Maanjäristyksen sisällä
Sään ääri-ilmiöistä ja niiden tutkimuksesta kertova sarja jatkuu. Osa 3/3: Maanjäristys. Suuren maanjäristyksen tuhovoimaan vaikuttavat monet eri tekijät. Miten moderni suurkaupunki kestäisi voimakasta järistystä? Stereo. Kuvasuhde 16:9.

Siinäpä taas oivaa viihdettä ja jälleen uusi tuomiopäivän uhka. Tälläkertaa Seattlen edustalla merenalainen mannerlaatan reuna luiskahtaa toisen alle, syntyy 100-metriä korkea tsunami joka iskeytyy rantaan varttitunnissa - jota on sitä ennen tärisyttänyt minuuttien ajan kova maanjäristys ja sellainen toinen ilmiö mikä esiintyy maanjäristysten tapahtuessa vesistöjen lähellä eli "maa käy lentohiekan tapaiseksi epävakaaksi velliksi", mikä ainakin sortaa perustuksiltaan talot jos tärinä ei sitä vielä tee. Eikä tässä tietenkään vielä kaikki, läheisiltä vuorilta tulee maanvyöryjä jotka peittävät kokonaisia asuntoalueita alleen. Niin, en tainnut vielä mainita että tietenkin tsunami osuu muuallekin kuin Seattleen, vaan saa aikaan tuhoa mm. Hawaijilla ja Japanissa ja muualla Tyynenmeren rannoilla.

Niin, tämä paikka on järissyt tutkijoiden mukaan jo 18 kertaa että 19. kerta on varma nakki -any day soon. Se voi olla huomenna tai parinsadan vuoden päästä. Vaikea sanoa.

Jees, rattoisaa tuomiopäivän viihdettä. Mä ainakin tykkäsin katsoa, tänään ei netti oikein houkutellut.