Töitten jälkeen siirryin reippaasti Foto Saariselle hakemaan panorama-materiaalia. Filmirullan vastaanottanut mies muisti minut ja meni hakemaan filmipussiani, josta paljastuikin melkoinen yllätys. Vaikka olimme sopineet 10-kuvan kokoisista kopioista oli firman kehittäjä innostunut tekemään niistä ihan oikeat panoraamakuvat.elikkä about 2 kertaa niin suuret paperikopiot kuin olin meinannut. Tuloksen nähtyäni en ollut ollenkaan tyytymätön omatoimiseen ratkaisuun. Hinnassakin tultiin vastaan. Setin oikea hinta panoraamana ois ollut 23,- euroa, mutta kaveri tinkas 18,- euroon - kun tällaisesta ei oltu sovittu. Kaikenkaikkiaan erinomainen palvelu ja lupasin mennä keskustelemaan sinne joku päivä alle 50,- euron valopöydästäkin, nyt ei ollut varastossa yhtään, mutta vastikään oli sellainen mennyt.

Siis. TADAAAA!!! Onnistuihan se: tänään ystävänpäivän kunniaksi siis maailmanlaajuinen ensi-ilta  Panorama Premiere.
(Ja Karviaismarjakiisselikin on taas niin turvoksissa että oli hätäpäissään heitettävä kuvia yli laidan että saatiin panoraamat esille. Korjailen puuttumattomat kuvat tuonnempana, nyt saattaa esiintyy rukseja.)

Asiaan vihkiytymättömille mainittakoon että tätä Premiereä on hehkutettu jo jonkin aikaa.

Ainiin, ja aihepiiristä on sanottava että se on tuttuakin tutumpi!!! Mun piti mennä sillon kuvaamaan tonne Jyväskylä cityyn miljöötä, mutta pessimistinä aattelin jotta jonsei se kammera pelaakaan ja mä ajan 24 km aivan turhaan. No pessimismi ei ollut ollenkaan aiheellista, sanoisin että tulos yllätti itsenikin positiivisesti ottaen huomioon että laite on alkujaan maksanut kympin ja sen jälkeen kuleksinut vuosia tuolla laatikkojen pohjilla. Ja filmikin oli vanhentunutta ja huolimattomasti säilytettyä Pirkka 200:sta. No, rupuscanneri ja jpg lisäsivat osaltaan raetta ja pehmensivät kuvia, mutta silti ne on hienoja, WAU!
39096.jpg