Kyllä menee pieni ihminen vähemmästäkin sekaisin... Menet ruokakauppaan aikomuksenasi ostaa perheelle hivenen evästä ja joudut tekemään sekalaisen tiedon perusteella maapalloa ja ihmiskuntaa ravistelevia päätöksiä - ostanko vai enkö osta? "Ota tai jätä tai jää oven väliin" - kuten sanottiin entisessä visailussa... Vähemmästäkin rupeaa päätä särkemään.
88285.jpg
Otetaan esimerkiksi tämä GMO johon olen ottanut sellaisen kannan että EI meidän ruokapöytään mitään asiaa.

Greenpeacen sivuilla sanotaan geenimuuntelusta näin:

"Geenimanipulaation avulla tutkijat voivat luoda kasveja, eläimiä ja mikro-organismeja luonnolle vieraalla tavalla. Nämä geenimuunnellut eliöt (GMO:t) pystyvät lisääntymään ja risteytymään luonnollisten eliöiden kanssa ja sitä kautta leviämään uusiin ympäristöihin ennalta-arvaamattomalla ja hallitsemattomalla tavalla.

  • Geenimuunneltuja eliöitä levitetään ilman riittävää tieteellistä ymmärtämystä niiden luonnolle ja ihmisten terveydelle aiheuttamista seurauksista. Tämä geneettinen saastuminen on merkittävä uhka, sillä muunneltuja geenejä ei voi palauttaa luonnosta takaisin sen jälkeen, kun ne kerran ovat sinne levinneet.
  • Kaupallisiin intresseihin vedoten yleisöltä on kielletty oikeus tietää onko elintarvikkeen tuotantoketjussa käytetty geenimuuntelua ja siten myös mahdollisuus välttää tällaisia tuotteita.
  • Greenpeace vaatii eräiden väliaikaistoimenpiteiden välitöntä toteuttamista. Näitä ovat GMO-merkinnät niitä sisältävissä elintarvikkeissa sekä geenimuunnellun viljan erotteleminen tavanomaisesta.
  • Vaikka molekyylibiologia antaa suuret mahdollisuudet kasvattaa ymmärrystämme luonnon toiminnasta ja tarjoaa uusia lääketieteellisiä työkaluja, nämä eivät ole tekosyitä muuttaa luonto geeniteknologian koelaboratorioksi
  • Luonnon monimuotoisuutta täytyy suojella ja kunnioittaa maailmanperintönä.
  • Greenpeace vastustaa lisäksi kasvien, eläinten ja ihmisten, tai näiden geenien patentointia. Elämä ei ole kauppatavaraa eikä se saa myöskään olla yksityisten omaisuusvaateiden kohde."
Ja sitten taas jotkut maat (jotka ovat sen Pandoran laatikon jo avanneet - kuten jenkit) ja elintarviketeollisuus propagoivat että siinä lääke maapallon nälänhätiin ja ainut konsti millä väestö saadaan syötettyä. Miten tästä on tullut näin helkkarin vaikeeta? Kun vastustan, vienkö nyt leivänkannikan neekerilapsen suusta? Huoh...