Valokuvatorstain taustaporukka Maria, Luke, Tui ja Valpuri on perustanut Nonon.
"Nono on neljän erilaisen bloggaajan ideoima blogi tai blogzine (blogin ja lehden risteytys), jossa käsitellään kulttuuria ja ajatuksia. Nono julkaisee haastatteluja, arvosteluja, kirjoituksia, teemakirjoitussarjoja, novelleja, runoja ja muuta taidetta mahdollisuuksien mukaan. Blogissa julkaistut ajatukset ja ideat ovat kunkin kirjoittajan omia. Nonon tarkoitus on tuoda esiin erilaisia mielipiteitä ja edistää keskustelua. Nonon toimituksella ei ole mitään yhtenäistä aatteellista, uskonnollista tai poliittista linjaa."

Jotkut kirjoitukset ovat olleet hivenen liiankin korkealentoisia minulle, mutta nyt osuttiin minuakin kiinnostavaan aiheeseen tässä irstautta elokuvassa käsittelevässä kahden toisilleen vieraan mediaopettajan, turkulaisen Tommin ja rovaniemeläisen Mediksen, sähköpostikeskustelussa.

Tämä Tommin lause on suorastaan oivallinen ajatusten herättäjä, miettikääpä tekin sitä: "Spektaakkelin, yhteiskuntarakennelmien on pysyttävä pystyssä fiktiossakin. Se on irstasta. Tämän mukaan epäilyksesi siitä, että ylensyönti olisi pahempi kuolemansynti kuin irstailu, pitää paikkansa. Tosin valmiiden rakennelmien syöttäminen ajaa meidät irstaiksi ylensyöjiksi. Irstaus ei siis kuitenkaan aina synny vasta katsojan silmässä. Meille näytetään asioita, jotta emme näkisi jotakin muuta? Mitä irstas läpinäkyvyys estää meitä näkemästä?"

Minulle tuli tästä myös mieleen erään korpiajattelijan haastattelu jonka näin joskus vuosia sitten telkussa. Hänen teoriansa oli, että keskiolut vapautettiin ruokakauppamyyntiin 1969 siksi että sillä kansaa voitiin hallita. Oluesta tuleva humala on  muihin alkoholijuomiin verrattuna väsähtänyt pöhnä, sillä turrutetut kansanjoukot on helppo pitää rauhallisina.