147079042_7122141605_m.jpg
Allekirjoita eläinsuojeluadressi
"- Mies jätti kaksi kissaansa kolmeksi kuukaudeksi ilman ruokaa. Kissat kuolivat asuntoon. Toinen, vahvempi oli sitä ennen tappanut pienemmän ja syönyt sitä. Mies tuomittiin 60 päivän ehdolliseen vankeuteen ja 20 päiväsakkoon.

- Mies lopetti tottelemattoman koiranpennun lyömällä sitä kirveellä muutaman kerran päähän. Ulos jätetty koira kuitenkin virkosi, mutta se jouduttiin lopettamaan eläinlääkärillä. Mies määrättiin maksamaan 78 euron sakot sekä erilaisia kuluja 130 euron arvosta.

- Kahta saksanpaimenkoiraa hakattiin nahkaremmillä, pidettiin kuumuudessa parvekkeella, koirilla ei ollut tarpeeksi tilaa liikkua eikä niitä hoidettu kunnolla. Mies tuomittiin maksamaan 60 päiväsakkoa, ei eläintenpitokieltoa. Toinen koirista jouduttiin lopettamaan.

- Poliisipäällikkö tuomittiin vaimoineen 40 päiväsakkoon eläinsuojelurikoksesta. Syy: törkeä huolimattomuus koiran hoidossa kesästä 2002 talveen 2004. Koira jouduttiin lopettamaan.

- Koiratarhoja pitänyt mies ja nainen tuomittiin maksamaan 40 päiväsakkoa eläinsuojelurikoksesta. Heillä oli ainakin 40 koiraa ja 20 kissaa, joiden siisteydestä, terveydestä sekä koirien liikunnan tarpeesta ei ollut huolehdittu.

- Lähes 600 sikaa löydettiin kuolleena ulosteiden ja rehun keskeltä. Tilanne johtui laitteistoviasta, josta syytetty oli tietoinen. Sioista osa oli kuollut nälkään ja osa sikalan kaasuihin. Mies tuomittiin yhdeksän kuukauden ehdolliseen vankeuteen ja kymmeneksi vuodeksi eläintenpito- ja hoitokieltoon.

- Kania pidettiin muutaman vuoden ajan vailla riittävää hoitoa ja ravintoa; se oli suljettuna maakellariin ilman valoa omien jätöstensä keskellä taikka pihahäkissä ilman sääsuojaa ja ravintoa. Omistajat tuomittiin 10 päiväsakkoon.

Liian usein eläin rinnastetaan tavaraan ja unohdetaan, että se on useimmille hyvin rakas perheenjäsen. Yksinäiselle vanhukselle lemmikki voi olla ainoa syy nousta sängystä, lapsettomille se voi olla lasten korvike. Masentuneelle nuorelle perheen eläin voi olla ainoa ystävä, se joka pitää nuoren hengissä. Eläin ei itse osaa pyytää apua ja ansaitsemaansa arvostusta, joten vetoamme Teidän omatuntoonne, että puolustatte niitä, jotka eivät siihen itse kykene."