Huomasin Stellon blogista ton Postcrossingin. Olin toki ollut siitä tietoinen että sitä harrastetaan - samoin kuin Bookcrossingista, mutta en ole ikänä itse kokeillut kumpaakaan. Hyviä kirjoja en raskisi laittaa kiertoon, eikä ole mitään mieltä laittaa omasta mielestä paskaa kirjaa toisen luettavaksi.

Kirjajuttu ei tunnu omalta siksikään että luen nykyään niin vähän kirjoja. "Ei ole aikaa" on tekosyyni, mutta tosiasia on että en oikein jaksa syventyä. Pitää olla todella mukaansatempaava kirja, että minut saisi lukemaan. Viimeisin kirja johon syvennyin kunnolla taisi olla Kissamaulta lainaamani Jorma Palon Luottamus tai kuolema - Hans Assmannin arvoitus (tammi 2004). Se olikin myönteisessä mielessä elokuvallinen tarina tästä Bodom-järven arvoituksesta ja siitä oliko Assmann Suomen historian pahin sarjamurhaaja. Luin sen suurinpiirtein yhdeltä istumalta ja olin aivan täpinöissäni. Iloitsin Kissamaullekin että vaikka sanakaan kirjassa ei pitäisi paikkaansa, siitä tulisi fantastinen elokuva taitavissa käsissä. No, nythän se sitten kuvataan - saapas nähdä miten hommassa käy. Tarkoitan Raidin toisen käsikirjoittajan ja ohjaajan Tapio Piiraisen projektia Murhat järvellä, joka pohjautuu löysästi Palon Bodomin arvoitus kirjaan.

Postcrossingkortit kyllä tekisin itse valokuvistani, mutta vielä sen tyyppinen aktiviteetti ei ole kolahtanut niin paljon että liittyisin yhteisöön. Postcrossingista tuli luonnollisesti mieleen postikortit ja kliseiset maisemapostikortit jostakin paikkakunnalta aivan erityisesti. Ja eikun tekemään kokeilemisen ilon vuoksi yksi sellainen mökkeilypaikkakuntaani varten. Terveisiä Korpilahden Vespuolelta tee-se-itse kliseekortti, olkaatten hyvät!
173273.jpg