Olkaatten hyvät, tässä teille Halo Efektin tädin vuonna 1975 Kodak Instamatic kameralle näppäisemä kuva Dave Lindholmista Oulun Kuusrockissa. Davelta ei varmaan tarvitse julkaisulupaa ruveta kyselemään kun sattuneesta syystä kasvotkaan eivät ole näkyvissä ja teidän on vain ajateltava että varmaanhan se voisi hyvinkin olla Isokynä :) Säästin pieteetin vuoksi tuon jo kohta kättelyssä kuviin tulleen aikakauden ruskehtavan sävyn, jonka vaikutuksen ilta-auringossa kuvaaminen kumuloi. Formaatti on jänskä. Näyttää neliöltä, mutta ei ole. Kun leveys on tänne sopiva 480, onkin korkeus 485. KUVA ON SIIS YLI 30 VUOTTA VANHA!

Minulla ei ole kyllä mitään varmaa muistikuvaa esiintyikö Dave 1975 Oulussa Isokynänä soolona (kuten luulen) vai samana vuonna perustetun Rock'n'RollBandin kanssa.

Toisaalta Wikipediassa mainitaan Albert Järvisen kohdalla seuraavaa:

"Kesäkuuhun 1975 mennessä Järvinen oli saanut tarpeekseen suoraviivaisesta rockista vaikkakin soitti sitä vielä samana vuonna Rock-Jerryn levyllä Eezie Now. Kesän aikana syntyi The Royals, jossa soittivat Järvisen lisäksi Pave Maijanen (basso) ja Ippe Kätkä (rummut). Nuorten lehdissä bändistä tehtiin Hurriganesin haastajaa, vaikka yhtyeen tyylisuuntana oli Cream-vaikutteinen funkahtava bluesrock. Järvistä oli pyydetty myös Dr. Feelgoodiin Wilko Johnsonin tilalle, mutta Järvinen päätti keskittyä vasta perustettuun Royalsiin. Yhtye levytti kolme albumia: Spring 76, Out ja Royals Live.

Helmikuussa Nick Lowe tuli Helsinkiin levyttämään neljä kappaletta Järvisen kanssa. Lowe toi mukanaan rumpali Terry Williamsin (Rockpile, Dire Straits) ja kitaristi Martin Belmontin. Taisivatpa he myös tehdä yllätysesiintymisen Royalsin keikalla.

Toukokuussa 1978 Royals tuli tiensä päähän. Pave Maijanen ja Albert Järvinen harkitsivat Englantiin lähtemistä. Kesällä Suomessa keikkaillut Elvis Costellokin kosiskeli Albertia yhtyeeseensä. Nick Lowe oli tuolloin Elvis Costellon tuottaja. Syistä, joita suuri yleisö ei tiedä, Albert päätti jäädä Suomeen ja liittyi Dave Lindholmin yhtyeeseen Pen Lee. Sitä ennen kesällä 1978 Puistoblues-festivaaleilla esiintyi kokoonpano Albert Järvinen & Super Blues Band."

Eli siis Royalskin perustettiin samana vuonna. Siinä soittivat Pave Maijanen, Albert Järvinen ja Ippe Kätkä. Rock'n'Roll bandissa taas Maijanen, Dave Lindholm ja Affe Forsman. On olut hektistä mutta tuotteliasta aikaa, muistan molemmat bändit legendaarisina, joskin lyhytikäisinä kokoonpanoina.
Sivuseikkana mainittakoon että olen nähnyt myös Elvis Costellon livenä Ruisrockissa.
107472.jpg