Valokuvatorstain tämän viikon aihe on muisto tai muistaminen.

"Kuvat kaikki katsoin näin
niiden valtaan jäin
elin uudelleen ne hetket sisälläin
kunnes tyhjän sivun vain
eteeni mä sain
suljin kansion ja istuin hiljaa vain"

Mamba, Valokuvia. Teksti Tero Vaara.
Tykkäänkin Tero Vaarasta ja tuon piisin sanat olen kokenut todella läheisinä :)

Minulle valokuvaaminen onkin paljolti muistojen tallentamista. Katoavien hetkien ikuistamista muistin tueksi kun on tovi aikaa palata menneeseen ja muistaa juhlava, arkinen, surullinen tai ilon täyttämä hetki. Tai vaan yleensä joku muu hetki ajassa kuin silloin käsillä oleva. Kuvan myötä voi elää hetken mielessään uudelleen tai todeta että tuostakin selvittiin. Talvella on kiva muistella kesää. Matkoja ja lomia palaan mielelläni muistelemaan tai tyttäreni lapsuutta ja omaanikin, jotka on tallennettu kotialbumiin. Kaikki ihmiset ajattelevat rakkaita ja perhettään.

Muisto voi olla tuore vaikkapa tunnin takaa tai vuodelta miekka ja kirves. Muisto voi olla omakohtainen ja henkilökohtainen tai yleisellä tasolla koskettava. Muisto on häivähdys hetkestä joka on mennyt. Muidenkin muistot ja muistumat kiinnostavat minua. Melkoisella todennäköisyydellä olen kokenut jotain samanlaisia ikimuistoisia hetkiä. Mieluiten muistellaan hetkiä jolloin kaikki oli hyvin, kaunista ja säröt onneen olivat vasta enteinä ilmassa.

Asun vanhassa talossa, täällä on paljon yksityiskohtia jotka muistuttavat ajasta viidenkymmenen vuoden takaa ja niistä ihmisistä jotka tämän rakensivat.

Tässäpä kooste. En valinnut kaikkein henkilökohtaisimpia, sillä kaikkia muistoja ei ole tarkoitettu jaettaviksi.

Alla "kansanliikkeen" aikaansaanut kukkahattuinen neito joka meinasi tulla muutossa hylätyksi mierolle, mutta joka sai uuden kodin meillä.
186239.jpg

Vanhassa talossa löytyy yksityiskohtia joita ei saa enää mistään kaupasta. Tällainen lukitussysteemi on muisto vain.

186249.jpg

Kesäisen sadon säilöminenkin on tavallaan muistojen keräilyä. Talvipakkasella on kiva ottaa esiin purkillinen hilloa ja muistella omaa puutarhaa.

186252.jpg

Ja viimeiseksi onkin sitten iloinen muisto juhlahetkestä. Tyttäreni valmistui ammattiin. Kuva on ollut täällä ennenkin esillä, mutta kun se sopi niin hyvin tähän muisteluteemaan niin tein siitä toisen version.

186254.jpg