Sattuneesta syystä tulin tänään etsiytyneeksi netissä sivustoille jossa käsiteltiin aihepiirejä "yrittäjäriskin siirtäminen työntekijän kannettavaksi", "prekariaatti" ja "provisiopalkkaus"... Vaikka tämä nyt ei ollut varsinaisesti se juttu mitä etsin - niin oli kuitenkin varsin mielenkiintoinen sekä ajankohtainen sivu ja siteeraankin SAK Internettiä tässä:

"Suomalaisessa työelämässä on lisääntynyt kehitys, joissa työsuhteiset työntekijät irtisanotaan ja tilalle otetaan samaa työtä tekemään työntekijät jotka ovat yrittäjiä. On myös tapauksia, joissa irtisanotuille työntekijöille tarjotaan heidän entistä työtään kunhan työntekijä ottaa työn vastaan yrittäjänä. Näissä tapauksissa ei ole kyse todellisesta yritystoiminnasta vaan hädänalaisen ihmisen hyväksikäytöstä.

Emme vastusta rehellistä yrittämistä, mutta työntekijöiden painostaminen näennäisyrittäjyyteen on vakava ongelma koska siinä todellisuudessa riistetään työntekijältä hänen perusturvansa eikä kuitenkaan anneta mahdollisuutta todelliseen yritystoiminnan harjoittamiseen.

Yrittäjän ja työntekijän tunnusmerkistö on selkeytettävä niin, että keinottelumahdollisuudet poistuvat."
______________________

"Haluamme työntekijöille parempaa kohtelua ja turvaa muutoksen pyörteissä. Haluamme, että palkansaaja voi työllään tulla toimeen - tavoitteenamme on laadukas kokoaikatyöLauri Ihalainen sanoi SAK:n edustajakokouksessa.

______________________
Tähän loppui siis edellinen lähde ja nyt päästiinkin varsinaiseen asiaan. Tästä eteenpäin olisin lainannut Venla Hiidensaloa.

Onneksi huomasin ajoissa että hänen siteeraamisensa oli erikseen kielletty, joten linkitän teidät hänen kirjoitukseensa. Jollette jaksa lukea kaikkea lukekaa ainakin kolme viimeistä kappaletta tai jos teillä on paha lukihäiriö niin kahlatkaa läpi ainakin viimeinen pätkä.
____________________

Koska nyt on ärsytyskynnys Haloefektin tädillä reilusti ylitetty rauhoitan itseäni kissakuvalla. Koska meillä on muitakin kissoja kuin Veijo, niin esitelläänpä taas vaihteeksi Sepeä.

104035.jpg