"Lunta tippuu hiljalleen, pimpelipom. Pimpelipom." Se on taas tätä, täyttä talvea.

Otin muutaman kuvan tossa työmatkalla Jyväskylässä. Siis olen töissä Jyväskylässä ja nämä on kävelymatkalta duunista autolle. Tuolla liikennevalojen ja siltojen takana pitäisi näkyä Jyväsjärvi ja sen vastaranta - mut ei nyt sattuneesta syystä näy.
57511.jpg
Tästä jatkoinkin Vapaudenkadun suuntaan ja matkalle osui äitini vanha työpaikka Jyväskylän Juomatehdas, jossa virvoitusjuomien valmistus loppui 1970-luvulla. Äiti oli se joka sekoitti ainesosat juomiin. Suurin hittituote minun lapsuudessani oli Peikkojuoma, sitä siis tehtiin myös täällä.

Meillä on jossain sellaisia vanhoja kuvia mitkä oli siellä tehtaalla otettu. Scannaan sellaisen mielelläni tänne - jos löydän (se kuva on siis Tiikkarissa). Itse ainakin tykkään sellaisista kuvista missä tehdään ihan oikeita töitä. Omasta duunistani sellaista ei saa, ku me ei olla yhtään työtätekevän näköisiä. Ainut mikä erottaa asemapaikkani normaalista kotityöpöydästä on se, että me ollaan melkein kokojan sangat korvilla kun soitetaan puhelimella niin paljon. Niin, silloin 70-luvulla oli ihan toiset ajat työrintamalla. Kun yksi tehdas loppui, äiti pääsi heti Tourulan Valmetille töihin. Sekin on nykyään ollut lopetettuna jo vuosia ja äiti eläkkeellä. Nykyään kun tehdas lopetetaan (niinkuin siellä Voikkaalla) niin suurin osa jää työttömiksi ja osa duunareista tipahtaa työelämästä lopullisesti. Eipä ole ajat muuttuneet siis pelkästään positiiviseen suuntaan, vaikka tietysti paljon hyvääkin on kehitys tuonut tullessaan.

Etsiessäni tietoa netistä Jyväskylän Juomatehtaasta, osuin tälle sivustolle [terkkuja muuten Runelle, heh. Näitä hauskoja pikkukaupunkiyhteensattumia taas...] Rakennuksen omistaa jyväskyläläinen Kauko Sorjosen säätiö, joka korjautti sen vuokrattavaksi Jyväskylän Yliopistolle.
57527.jpg
57528.jpg