Alkavat pakkassäät saavat minut kananlihalle vaikkei täällä v i e l ä aivan kamala pakkanen olekaan. Suunnittelin tässä jo meneväni huomenna linkillä töihin. Huomasin tossa syksyllä kun Polo oli pajalla ettei se linkillä kulkeminen niin vaikeeta olekaan ja tein päätöksen että kun keli on kurja niin on helpompi mennä linkillä kuin omalla autolla. Sekin vain on kamalan kallista, 3 euroa suuntaansa - hirveä hinta!

Olen tässä useemmankin ihmisen kanssa ihmetellyt että miten se lätinä kasvihuoneilmiöstä aina hiljenee säännöllisesti kun Suomessa tulee nää pakolliset paukkupakkaset. Sillon ei kukaan puhu koko ilmiöstä mitään. Me ollaan siitä greenhouseeffectistä (leikillisesti) ukon kanssa sitä mieltä että saisi tulla Suomeen heti välittömästi. Äärimmäisessä narsistisuudessamme ajattelemme että olisi se kiva olla leppeämmässä säässä kesät talvet itse, muista viis. Asumme 250 metriä merenpinnasta olevalla vuorella, joka pilkotti pintaan myös siinä Yoldia-meressä ja myöhemmin Ancylus-järvessä joka jääkauden jälkeen velloi muun Suomen päällä. Mitäs siitä jos muut jää veden alle, meille tulee arvostettu rantatontti, pääsemme huristelemaan peräprutkulla ja kalastelemaan omassa rannassa.

Mieheni, joka inhoaa talvea kanssa yli kaiken on tullut siihen tulokseen että suomalaiset ovat suomalais-ugrilaisessa kansainvaelluksessa olleet ne törtöimmät ja ketkä valitsivat väärän suunnan touhottaen itsensä tänne Pohjolaan. Fiksumpi joukkio suunnistikin sitten sinne Unkariin.

Suuresti pakkasia inhoavana panen protestiksi tähän kevätkuvan ketunleivästä ja vaadin että EU:n perustuslailla kielletään -10 astetta kovemmat pakkaslukemat. On siellä tehty huonompiakin säädöksiä.
30503.jpg