Lehdessä toimittaja Alarik Sarvi kattaa eilisen järkyttävän uutisen niin ytimekkäästi että minun osakseni jää vain suuri järkytys ja suru tästä kovasta iskusta sananvapauden, ihmisoikeuksien ja journalismin palleaan. Toivottavasti myös tulevaisuudessa nousee esiin näitä rohkeita kriittisiä ääniä joilla on alituisena seuralaisena pelko että heidät väkivaltaisesti vaiennetaan. Anna Politkovskaja on vaikeasti korvattavissa rehellisyyden äänenä.

Tämä oli niin suuri järkytys että lisäsin blogiin ulkomaan sähkeuutiset. Blogeissa on aihetta sivuttu runsaasti. Jos olisin nyt Helsingin seudulla liittyisin varmaan kynttiläkulkueeseen.

Valitettavasti en osaa venäjää vaikka isänpuoleinen sukuni on sieltä lähtöisin. Jos sinä osaat venäjää, voit mennä Novaja Gazetan sivuille (lehti jossa Anna Politkovskaja julkaisi artikkelit). Sivuilla on myös käännösmahdollisuus englanniksi, mutta oletettavasti ylikuorman takia siitä ei tullut mitään kun kokeilin.

EDIT: Helsingin hiljaisessa mielenosoituksessa Anna Politkovskajan muistoksi tänäiltana oli ollut yli 1000 ihmistä ja muissakin kaupungeissa oli järjestetty pienempiä muistohetkiä. Lähde: KSML