"Kelan selvityksen mukaan noin 170 000 työtöntä elää pelkän perusturvan varassa. Monen työttömän kuukausitulot putoavat EU:n määrittelemän köyhyysrajan alapuolelle eli talouden tulot ovat alle 750 euroa kuussa. Ratkaiseva tekijä on verotus, sillä työmarkkinatuesta tehdään 20 prosentin ennakonpidätys.

Työttömien köyhyys ei koske vain työttömiä itseään, vaan tällaisissa perheissä elää myös 120 000 lasta. Pitkäaikaistyöttömyys ja perheen toimeentulo-ongelmat ovat riski myös lapsille.

Toinen erikoinen piirre on se, että työmarkkinatuki on tarveharkintaista; jos puolison tulot kohoavat, työtön menettää työmarkkinatukeaan. Lopputuloksena voi olla, että puolison tulojen kasvu pudottaa talouden yhteenlaskettuja tuloja.

Kelan erikoistutkijan Pertti Honkasen selvityksen mukaan työttömien toimeentuloa voitaisiin uudistaa korottamalla peruspäivärahaa, poistamalla työmarkkinatuen tarveharkinta, kunnallisverotuksen perusvähennystä korottamalla tai nykyistä laajemmalla eläketulovähennyksellä.

Stakesin ylijohtaja Matti Heikkilä näkee, että niin kauan kuin työttömien ydin muodostuu pitkäaikaistyöttömistä, ongelma ei politisoidu. Kun lapsiperheet alkavat näkyä köyhyysprofiileissa, poliittinen kiinnostus herää." Lähde HS

Tehkää nyt sitten asialle jotakin! Tämäkin tutkimus tietysti haudataan jonnekin mappi-Ööhön muiden hyvien suunnitelmien seuraksi.

Työtönhän ei saa myöskään mitään vähennyksiä lopullisessa verotuksessa, joten ennakonpidätys myös jää sille tielle. Tämä taskusta toiseen puljaaminen on suoraan sanottuna hölmöläisten hommaa. Paljon halvemmaksi tulisi yhteiskunnalle kaavamainen kansalaispalkka puhtaana käteen ja kaikenlainen byrokratia vähemmäksi - joka poistaisi näitä tuloloukkujakin (eli kun kun tilanteesta A mennään tilanteeseen B, täyttyykin joku ehto - joka vie kokonaistilanteen miinukselle). Nykyinen systeemi on mennyt niin monimutkaiseksi tukilisän ja apulisän ehtojen fiilailuksi, joista ei kohta ota mitään tolkkua edes juristin koulutuksella. Koko homma pitäisi panna reippaasti uusiksi ja tehdä järjestelmästä yksinkertainen ja kaavamainen. Silloin maksatuskaan ei vaadi suurta organisaatiota.

Työn puutetta täällä ei ole kenelläkään, palkanmaksajista vain on huutava pula. Jatkuvasti syyllistetään työttömiä ja väitetään että he ovat kelvottomia työelämään ilman jonkunlaista "kuntoutusta". Sanon suoraan että se on paskapuhetta, lukuunottamatta tietysti päihteidenkäyttäjiä ja sitä niinsanottua "kovaa ydintä" jolla on terveys jo mennyt.

Valtion ja kuntien raha sekä ihmisten energia menee byrokratian pyörittämiseen. Moni työssäkävijä tekee useampaakin työtä (osa-aikaisena) kykenemättä saamaan sellaista tulotasoa että se ylittäisi kuin juuri ja juuri kyseisen köyhyysrajan tai että silläkään voisi muutakin kuin kitkutella hengissä.

Kuuluin joskus aikoinaan Veronmaksajain Keskusliittoon - mutta erosin siitä suurella rähinällä kun mulle valkeni lopullisesti että nehän ajavat pelkästään keski- ja suurituloisten asiaa mikä muodostaa niiden keskimääräisen jäsenkunnan.

Pienituloisten puolustajat ovat vähissä! Kaivakaa ne esiin piiloistaan!