214375.jpg

Vuosi on sitten löpisty ja kuvia esitelty tässä blogissa. Aloitin Vuodatus-blogin pitämisen  9.10.2005. Blogilistalle liityin 23.10.2005. Aluksi blogin nimi oli Halo Efekti - Kuvablogi, mutta koska sanottavaa olikin enemmän kuin olin kuvitellut tämä muuttui varsin nopeasti höpinäblogiksi. Koska en ole kuvauksessa välineorientoitunut jätin kameratestit ja linssianalyysit muiden hartioille ja keskityin louskuttamaan leukoja aiheesta kuin aiheesta, mitä sattuu mieleen tulemaan. 21.10.2005 sain ensimmäisen kommentin Auroralta. Lokakuu näyttää vielä puheen osalta kohtuulyhyeltä, mutta jo marraskuussa alkoi paasaus - joka ei puhtaassa kuvablogissa ole tarpeen. No, junnasin vanhalla nimellä kauan ja sitten Mediksen esimerkkiä noudattaen vaihdoin tälle nykyisen, sopivamman, nimen.

Tämä päivä vuosi sitten ei tosin ollut sillälailla varsinainen "alkuhetki" - sillä olinhan löpissyt ja kuvannut lähes päivittäin uutta tuotosta jo vuodesta 2002 Karviaismarjakiisseliin, joka oli silloin aivan erilainen kuin nykyisin ja päivittyi jutuin ja kuvin useita kertoja viikossa. Mutta tämä oli ensimmäinen hengentuotokseni blogialustalla. Nythän näitä blogeja on minulle jo lukuisia muitakin - kun on aina testailtava erilaisia blogisoftia. Vuodatus on teknisesti helppo ja mukava alusta.

En laittanut tänne laskuria heti alussa kun suivaannuin vähän aikaisemmin Soneran tempusta nollata Karviaismarjakiisselin laskuri palvelimen vaihdossa ja hävittää kymmeniätuhansia kävijöitä, joten en nyt voi sanoa paljonko heitä alussa täällä oli. 21.6.2006 alkaneella tarkkailujaksolla tähän päivään on ollut 12451 (per n. 4 kk) kävijää. Käyntejä on aina paljon enemmän, kun päivitän niin usein niin addiktit kurkkivat tänne useita kertoja päivässä. Tilastoissa on huvittava tuo piikki jossa "aktiivit" näkyvät, siellä on useita jotka käyvät täällä yli 50 kertaa viikossa. Terkkuja vaan!

Olisin mielelläni laittanut tähän juhlapostaukseen paljon kivoja juttuja, mutta kypsyin tänään niin pahasti tuolla työelämän "oravanpyörässä" että nyt ei huvita oikein mikään. Raakaa peliä jo tältään, en muuta sano, ja nytkin tuolla uutisissa yksi k*****äinen *****ri kehtaa heittää että suomalaisten pitäisi tehdä kolmesataa (300) tuntia enemmän töitä vuodessa - entisellä palkalla. Onneksi edes Vasemmistoliitto älähti.

Kiintiöni Vuodatuksessa sijaitseville valokuville tulee tänään täyteen (olin pikkaisen säästellyt sitä että riittää vuosipäivään asti). No, kuten kerrottu jo aikaisemmin - mikään ei tule olennaisesti muuttumaan toisen bloggausvuoden alkaessa. Kuvaa ja juttua tulee jatkuvalla syötöllä.

...mutta, kaunis kiitos teille lukijat ja kommentoijat - teistä on ollut minulle paljon iloa ja hyvää mieltä!

Jatketaan harjoituksia!