"EMI, Vivendi's Universal Music Group, Warner Music Group and Sony BMG own around 75 percent of mainstream popular music," says Reuters, and, "Most of this music is only available on MySpace for live streaming as a promotional tool."

MySpace is also "working with" eBay's PayPal for the site's online payment system, adds the story.

But cream always rises to the top and no matter what the vested interest entertainment cartels say, it's too late for them: the 21st digital century Do It Youself Net Genie is out of the bottle.

With the mainstream media behind them, the Big Four believe they can dominate online music distribution in the same way they control the offline music world.

But they're dead wrong because for the first time in history, people are communicating with each other. Direct.

It's called p2p. Peer-to-Peer. People-2-People.

Stay tuned." Lähde: http://p2pnet.net/story/9761

Eli perutaan sen verran eilisiä puheita netin kakkossukupolven sisällöistä niiltä osin että tossa MySpacessa on varsinkin musiikin osalta kieltämättä ainekset kasassa muutokseen oikein perustavaa laatua olevalla tasolla. Pullon henki on jo päästetty irti, vaikka palvelu on alunperin tarkoitettu levy-yhtiöiden promoamiseen. MySpace kohdistaa suurimmat vaikutuksensa indie musiikin levittämiseen. Eli muusikot ja esiintyjät, joilla ei ole sopimusta suurten levy-yhtiöiden kanssa väsäävät omat MySpace sivunsa ja "kansalaistiedottajat" bloggaavat heidän uutisensa maailman tietoisuuteen. Ja samalla molemmat ryhmät eivät vain sivuuta suuryhtiöiden levyjulkaisuja vaan vähät välittävät niistä.

Kermahan nousee aina pintaan ja nyt ensimmäistä kertaa historiassa ihmiset puhuvat suoraan toisilleen. Tieto kulkee ilman että traditionaalinen media tai ylikansalliset yhtiöt pystyvät muokkaamaan sen sisältöä. Jonain päivänä voi käydä niin että megalevy-yhtiöt jäävätkin online musiikin jakelussa kurria separoimaan kun neljä suurinta nyt hallitsee 75 prosentin osuutta mainstream-musiikin myynnistä offline-levyissä.

Mittakaavasta sanoisin Reutersia siteeratakseni että Myspacessa on jo nyt kolmen miljoonan ilman levytyssopimusta olevan esittäjän tuotoksia.