Malmin Polgaralta löysin linkin Ekotallaajaan. Muistin lukeneeni viikolla jostakin että suomalainen ekologinen jalanjälki on kuudenneksi suurin maailmassa, johtuen korkeasta elintasosta, paperiteollisuudesta ja kylmästä talvesta. Osallistuin Ekotallaajassa kyselyyn. Koskapa minulla on omakotitalo, auto ja kodinkoneet eivät ole kaikki A-luokassa energiankulutuksen suhteen sain tulostuksen:

Ekologisen jalanjälkesi koko on 6,8 hehtaaria

Tuloksesi on tallennettu tietokantaan.

Sait yhteensä 675 pistettä. Tämä tarkoittaa, että:

  • Ekologisen jalanjälkesi koko on 6,8 hehtaaria
  • Kulutat noin 9,6 jalkapallokentän suuruisen alueen ekologisesti tuottavaa maata vuodessa.
  • 1,8 hehtaarin henkilökohtainen ekologinen jalanjälki vastaa yhden maapallon laajuista kulutusta globaalisti ajatellen. Jos kaikki eläisivät, kuten sinä, tarvitsisimme 3,7 maapalloa.

3,7 maapallon kulutuksella tarkoitetaan sitä, että maapallolla on laskettu olevan 1,8 ha/asukas ekologisesti tuottavaa maapinta-alaa (ekologista kapasiteettia) ja sinun ekologinen jalanjälkesi on 3,7 kertaa suurempi kuin 1,8 ha/as. Ekologisen kapasiteetin laskuihin ei huomioida eliölajien säilyttämisen takia luonnonsuojelualueiksi varattavia maa-aloja, jotka siis tulisi vähentää tuosta 1,8 hehtaarista.

Taulukossa näet jalanjälkesi muodostuminen ja voit verrata tulostasi muihin vastanneisiin. Keskarvoja laskettaessa on tuloksista jätetty huomiotta 10% pienimmistä ja suurimmista arvoista.

Kiinnitä huomiota punaisella kirjoitettuihin kohtiin, joissa oma kulutuksesi on keskiarvoa suurempaa.

  Oma EJ Keskiarvo Erotus
Asuminen 1,4 1,4 0
Kulutushyödykkeet 2 1,6 0,4
Ruoka 1,3 1,5 -0,2
Liikkuminen 0,4 0,7 -0,3
Harrastukset 0 0,1 -0,1
Jätteet 1,6 1,1 0,6
Yhteensä 6,8 6,3 0,5