Tästa jäikin poikkeuksellisesti välistä pois lauantai ja sunnuntai. Ei tässä ihmeitä kuulu vaikka kaikenlaista touhua on kyllä ihan riittävästi. Koska se mattopyykki oli niin kivaa kaivelin vielä toisen satsin eli kaikki loput vesipesukelpoiset matot ja lähdimme matkaan uudestaan. Kissamaulle tiedoksi että vaari maalasi mökin räystäitä pitkään varteen kiinnitetyllä sudilla (ei tarvitse keikkua tikkailla), minä siivosin saunakamarin ja jatkoimme kallioiden puhdistusta. Saunottiin ja uitiin myös.

143691.jpg

Marjoja siellä ei ole. Mustikat on sellaisia nuppineulanpään kokoisia surkastuneita rupukoita. Sympatiani ovat ulkomailta tuotettujen marjanpoimijoiden puolella, jotka elättelivät toiveita suurista ansioista luonnonvarainkeräystoimialalla Suomessa. Näyttäisi siltä että marjan kuivaamiseen ei juurikaan energiaa enää kuluisi, taitavat olla kuivia jo metsässä.

Ei kyllä oikein huvittaisi - mutta tällä viikolla pitäisi kerätä omista puskista ainakin ämpärillinen viinimarjoja kun enää keräämättömyyttä ei voi perustella pakastusmahdollisuuden puutteella. No, sen pitäisi sujua suht helposti kun marjoja on ihan kivasti tertuisssa ja tänä vuonna olen eliminoinut nokkosetkin puskista ja ajanut ruohot niiden ympäriltä. Jos energiaa riittää, vattuja olisi kanssa, joskin niitä marjastajien autoja on jo ruvennut pörräämään tässä ympäristössä että äkkiä ne menevätkin parempiin suihin...

143724.jpg

Puukuormaamme ei ole tuotu vieläkään, mikä on harmillinen asia kun lomakin vetelee viimeisiään. No, tiedän kyllä mistä homma on kiinni että olen suhtautunut viiveeseen ymmärtäväisesti. Kyse ei ole ostajasta eikä myyjästä vaan kuljetuksen järjestämisestä. Vakiokuljettajamme ei ole kerennyt lähteä tuomaan puita, kuljettamiseenhan tarvitaan rekka. Onneksi meillä nyt kuitenkin on sen verran puita että talven yli selvitään. Mies kaatoi tosta talon takaa vähän rankoja, kyllä niilläkin vähän aikaa lämmittää kun olivat melkein kuiviakin jo valmiiksi.

Luonto rupeaa siis olemaan siinä mallissa että vettä saisi tulla jo kiireesti. Tällainen liian pitkä hellekausi ei ole mistään kotoisin. Mä en ole ikinä kaivannut mitään hirmuhelteitä ja kuivuusjaksoja. Minun puolesta sadetta pitäisi tulla tasaisesti ja runsaasti viikottain, mieluummin öisin. Mun aineenvaihdunta ja ruumiinrakenne on sellainen että ne on duunattu pohjoisiin oloihin, helteellä ei jaksa tehdä mitään. En tykkää mistään säätieteellisistä ääri-ilmiöistä - en helteestä enkä pakkasista. Leppeä kesäsade (joka ei kyllä enää riitä tasapainottamaan vedenpuutetta) ei minusta koskaan ole negatiivinen ilmiö.

Blääh, nyt starttaa loman viimeinen viikko - kohta se on ohi. Nopeasti on mennyt aika! No, ei pidä panikoitua etukäteen murehtimaan - täytyy nauttia viimeinen viikko myös täysipainoisesti.