Miten tämä tällainen tekstiviestivippibisnes on päässyt rantautumaan tänne Suomeen? Miksei sitä saada aisoihin?

Minulta on kyllä ainakin jäänyt huomaamatta se vaihe suomalaisessa lainsäädännön kehityksessä kun KORONKISKONTA lakkasi olemasta rikos... Sellaista lain kumoamista ei nimittäin ole ollut uutissa missään vaiheessa. Miten se on voitu salaa muuttaa? Miksei sitä käytetä? Lakimies sanoi tvssä että pitäisi pystyä todistamaan että on käytetty asiakkaan hädänalaista tilannetta hyväksi. No, tehkääpä se arvon juristit! Sopimusehtoja voidaan aina neuvotteluteitse kohtuullistaa jolleivat ne sitä ole.

Aiheen ympärillä käydyssä keskustelussa on nähtävissä tämä yhteiskunnan arvojen rapistuminen ja kovat teemat. "Onko asiakaskunnan tyhmyys yrityksen rikos?" Lähde Kauppalehti - Kyseisellä logiikalla voidaankin sitten kohta laillistaa monta muutakin kiellettyä liikeideaa, kuten Helvetin Enkelien perintäpalvelu tyyliin "Murskaamme luunne jos ette maksa" tai parittaminen. Suomeen saadaan sitten lukuisia uusia ammatteja, joihin voidaan kouluttaa työttömiä Amk-tasoisesti, esim.  Repo Man (kuten vuoden 1984 elokuvassa Repo Man).


"Nykyisin kuka tahansa saa perustaa pikaluottoyrityksen eikä toimintaa valvo mikään viranomainen.

Kuluttajavirasto vaatii tekstiviestivippien valvonnan tehostamista. Nyt pikavippejä myöntävät yritykset eivät aina kanna vastuutaan järjestelmiensä turvallisuuspuutteista ja niiden seurauksista.

Kuluttajavirasto viittaa julkisuudessa kerrottuihin tapauksiin, joissa kuluttajat ovat onnistuneet hankkimaan omalle tililleen tekstiviestivipin toisen henkilön nimissä. Tästä huolimatta osa yrityksistä on varannut itselleen mahdollisuuden ilmoittaa luottotietorekisteriin tiedot sellaisesta asiakkaasta, joka ei ole maksanut lainaa takaisin 60 vuorokauden kuluessa sen eräpäivästä.

Asiakas voi siis saada maksuhäiriömerkinnän luotosta, jota ei ole koskaan ottanutkaan.

Kuluttajavirasto pitää maksuhäiriömerkinnän mahdollistavaa ehtoa kohtuuttomana ja on vaatinut yrityksiä poistamaan sen sopimuksistaan. Yrityksiä on myös vaadittu lopettamaan perintä heti, jos asiakas ilmoittaa, että lainan on hänen nimissään tilannut joku muu.

Kuluttajavirasto vaatii, että pikavippejä myöntävät yritykset vähintään rekisteröitäisiin. Nykyisin kuka tahansa saa perustaa pikaluottoyrityksen eikä toimintaa valvo mikään viranomainen. Ongelmien ehkäiseminen vaatisi Kuluttajaviraston mukaan myös muutoksia lainsäädäntöön." Lähde MTV