Ensimmäinen Jallun numero näki päivänvalon vuonna 1958. Lehteä oli perustamassa tunnettu tamperelainen Mauri Lintera. Mauri mietti yksinkertaisesti, että Suomeen pitää saada miehille aivan oma lehti.

Kun asia oli päätetty, lehdelle piti keksiä osuva nimi. Sitä mietittiin pitkään ja päädyttiin Jalluun. Se oli siihen aikaan tunnettu miehen lempinimi, ja vielä kun haettiin ALKOsta tukea eli Jaloviinasta "Jallusta", niin siinähän se oli. Alkon Jallu täytti viime vuonna 70 vuotta, eli on reilusti vanhempi lehtikollegaansa.

Selailemme kustantajan kanssa vanhoja ja painopinta-alaltaan suurikokoisia Jallu-lehtiä. Vanhin numero arkistoissa on vuoden 1961 alkupuolelta. Vanhoja numeroita on haalittu divareista, sillä kaikkein vanhimmat kappaleet on vuosikymmenin saatossa hävinneet toimituksista.

Numero 2/1961 on hauskaa luettavaa. Lehteä hallitsevat pitkät novellit ja siistit, todella siistit valokuvat. Ei vilahda sivuilla tissit tai pyllyt, kaikki aremmat alueet on huolellisesti vaatteilla peitetty. Silti sitä pidettiin omana aikanaan hyvin rohkeana lehtenä.

Jopa niin rohkeana, että se vedettiin 1960-luvulla kerran pois jopa myynnistä! Syynä oli valokuva kuubalaisesta tanssiryhmästä, jonka jäsenillä oli yllään normaalit pienet tanssiasut, ei siis sen kummempaa. Silloin Jallua syytettiin epäsiveellisestä tavasta julkaista lehteä. Tapaus sai runsaasti julkisuutta osakseen ja sen jälkeen lehden myyntiluvut nousivat mukavasti. -Lainaus www.lue.fi

Tämä lainattu teksti liittyy aiempiin juttuihin, eikä puutu mitenkään lehden nykyiseen olomuotoon eikä ole mainos mennä ostamaan uusinta numeroa. Kirpputoreilla ja antikvariaateissa voisi kyllä pitää silmänsä auki ja tutustua 60-luvun numeroihin, jos sellaisen löytää.