Tare oli joutunut vaihtamaan tietokoneeseensa palikoita siinä määrin että XP piti aktivoida uudestaan. Hän kertoo blogissaan elävästi tämän prosessin ja miten se käytännössä tapahtuu. Tästäpä taas tuli elävästi ja kristallinkirkkaana mieleeni se, että vaikka minulla itsellä on amk-tasoinen IT-alan tutkinto, minulle ilmeni jo opintojen aikana että minkä enemmän tiedän tietokoneista ja verkoista - sen vähemmän ne houkuttavat minua puoleensa ammatillisesti. Minusta oli todella ärsyttävää että kun sai vastauksen yhteen kysymykseen, se herätti vain mielessä puolestaan kymmenkunta uutta kysymystä. Kärsivällisyyteni ei myöskään oikein ole omiaan mikrotukitehtäviin, en ole sillälailla pedagogisesti suuntautunut.

Koskapa uusista tilaajistani kaikki eivät ehkä ole vielä älynneet missä Taren blogi on ja miten täältä sinne mennään (HolgaRocksdotcomin linkkisivun kautta), jaan tämän episodin omien lukijoideni kanssa. Luoja varjelkoon meistä jokaista niin että emme joudu tuohon pisteeseen! Mutta jos sattuisimme joutumaan, niin muistakaa, siinä tilanteessa alatyylin ilmaisuja ei tarvitse enää yrittää välttää.

Tätä kirjoitettaessa Kissamaukin vehtaa kyseisen käyttöjärjestelmän ongelmien parissa. Ja Timollakin on samantyyppisiä murheita.

"Mainitsinko jo, kuinka kivuttomasti kaikki sujui? Huijasin. Windows vaatii noin ison sisuskalujen päivityksen jälkeen uudelleen aktivointia, joka ei onnistunut ja jouduin soittamaan Microsoftin aktivointitukeen. Aktivointituki tarkoittaa erittäin tympeä äänistä nauhoitetta, jossa elämäänsä kyllästynyt, nasaaliääninen nainen opastaa läpi piinallisen aktivointiprosessin. Tunnelma oli kuin Speden Speleissä huonoimmillaan. Eihän se aktivointi onnistunut, vaikka näppäilin kaikki numerot äänitenaiselle, joten puhelu ohjautui ihan elävälle asiakaspalvelijalle, joka kertoi, että minulla on nyt uusi kone, joten joudun ostamaan uuden Windowsin, koska OEM-versio on konesidonnainen. Onneksi olin sen verran kiukkuinen koneen ruuvaamisesta ja lattialla konttaamisesta (johtojen laitto koneen taakse), että tein hyvin lyhyessä ajassa asiakaspalvelijalle selväksi, että kone on mennyt rikki eli kyseessä ei ole uusi kone. Elävä asiakaspalvelija ohjasi minut takaisin hirtehisen hauskan äänitenaisen pakeille, joka alkoi ladella aktivointikoodia. Speden Speleissä oli sellainen peli, jossa piti naputella järjestyksessä nopeasti vilkkuvia valoja ja se mitä seuraavaksi tapahtui, muistutti läheisesti tuota “hullunhauskaa” peliä. Äänitenainen kysyi “oletko valmis? paina ruutu-painiketta” ja sitten mentiin! Numeroita tuli 8 sarjaa ja jokaisessa sarjassa oli 6 numeroa. Ne kuusi numeroa äänitenainen lausui Natsi-saksasta tutulla tehokkuudella n. 2 sekunnissa. Naputin numeroita hurmoksessa 8 sarjaa ja selvisin testistä eli sain Windowsin aktivoitua." , valistaa Tare.