Säätiedotuksenkin lupaama ukonilma tuli ja meni. Ei se kauan kestänyt mutta raikasti ilman ja oli tervetullut kosteutena puutarhan kasveille. Pilvet olivat hienoja mutta tämä nyt ei ole oikein parhaita pilvenkuvausympäristöjä. Pitäisi olla joko järvenranta tai lakeus missä pilvet olisivat osana maisemaa. No ikuistin kuitenkin pilvet ihan sellaisinaan pelkästään. Oli jännä hivenen punertava sävy ukkospilvessä, olikohan siellä niin sähköä ilmassa että ihan hehkui?
131841.jpg

Jotkut kotieläinet pelkäävät ukkosta. Meillä ei ole kukaan kissoista moksiskaan vaikka salamoi ja paukkuu. Ne eivät myöskään pelkää uudenvuodenraketteja. Kuvassa Veijo Salmi ottaa päiväunet kesken kesäsateen tänään.

Naapurin koira (lassie) pelkää kuulemma kotona sisälläkin raketteja ja menee turvaan isäntäväen jalkoihin. Sillä onkin kuulemma ollut karu lapsuus ja nuoruus, se on pelastettu paikasta missä sitä pidettiin aina pienessä ulkotarhassa. Nyt se on reipas ja kaunis koira, joka tuo usein kävelylenkillä olessaan ukolleni puisen kepakon. Siihen voi olla kaksikin syytä... Se on varmaan a.) katsonut että aina toi setä puuhaa noiden puidensa kanssa tuolla pihassa kun käydään isännän kanssa juttelemassa sille - se varmaan tykkää niistä, vienpä sille yhden uuden tai b.) toi setä on heittänyt mulle ennenkin keppiä.
131853.jpg
Veijon kuva on vähän näin jälkikäteen ajateltuna liian tasaharmaa, mutta tein siitä tollaisen ihan tahallaan kun ajattelin et sen olis hyvä olla sävytetty ton pilven kanssa.