En yleensä laittele muiden ottamia kuvia tänne esille koska se sotii kaikkia periaatteitani vastaan, mutta nyt on aivan pakko tehdä poikkeus. Siis nyt löytyi äärimmäisen mielenkiintoinen juttu kuvineen. Siis tarina koskee Ford Nucleonia - joo, yhdistitte mielessänne aivan oikein, siis atomiajan menopeli.

Optimistisella 1950-luvulla kaavailttin siis että tavalliset perheet huristelisivat lähitulevaisuudessa atomikäyttöisillä henkilöautoilla. Ei ollut tiedossa suurta eikä pientäkään murhetta kun uraani iloisesti halkeaisi ja ihmiset päästelisivät menemään ydinkäyttöisillä autoillaan. Oli meneillään kuherruskuukausi atomivoiman kanssa ja suhde tähän voimanlähteeseen oli naiivin yltiöpositiivinen. No, kaikkihan me tiedetään miten siinä sitten kävi. Ei tullut Nucleonia Fordilta eikä muiltakaan autonvalmistajilta.

182052.jpg
Mutta siis tämä muotoilu... Jumatsuki että on hieno!

"As an engineer I'm impressed as hell. Frightened out of my mind, but impressed as hell", sanoo tähän juttuun tutustunut inssi. Hän toteaa olevansa helvetin vaikuttunut. Mielettömän peloissaan, mutta helvetin vaikuttunut. Jutussahan oli pointtina myös se että vaikkei se silloin onnistunut niin nyt nythän voisi autoteollisuus tehdä uuden yrityksen.