Niin käytiin siellä kalassa Muuratjärvellä, mutta ei keretty saada mitään kun kova tuuli ja sade ajoi meidät rantaan. Tässäpä parit kuvat Muuratjärveltä. En tykkää oikeestaan kuvata noin isolla järvellä kun siinä tulee vain tollaista yleiskuvatyyppistä matskua. Joku pikkaisempi järvi oisi kivampi valokuvauksen kannalta. No, visiteeraan yleisimmin Päijänteellä ja tuolla Muuratjärvellä, joten tää on nyt sitten tätä...

Tässä ekassa on just lähetty ja on vain vähän tuulista.
129221.jpg

Tokassa tultiin vauhdilla rantaan just ja just sateesta pois. Kun mies pakkasi kamojamme kävin vielä ottamassa sadekuvan. Hyvä muistaa että sisävesillä aallokko nousee tosi nopeasti ja on jyrkempi kuin vaikkapa merellä.
129222.jpg

Just kun tulimme rantaan soikin puhelimeni ja Tiikkarilainen maanjyrsintäpartio ilmoitti jo olevansa meidän pihassa. Tiilet sai siis kiireessä jäädä paikalleen. Niitin vain pöheikön pois ja nostettiin isän kanssa Tecumseh (sellainen intiaanipäällikkökin on ollut, "Shooting Star" -shawnee) penkkiin ja aloitettiin kaivautuminen Kiinaan. Se kävikin kätsästi, mutta nyt olen sitten nyppinyt juurenpätkiä pois mullasta, mikä onkin paljon pitkäpiimäisempi projekti (ettei se ole kohta samanlainen viidakko). Meinaan tästä lähtien pitää sen kesäkukkapenkkinä eli kuokin sen syksyllä ja keväällä ja istuttelen syksyllä siihen kukkasipuleita kevääksi ja keväällä istutan siemenistä jotain kesäkukkia.

Tämä kesä onkin mennyt vähillä puutarhainvestoinneilla kun sain Lepikseltä orvokkeja (osa heitti veivinsä), tiikkarilaisilta siniviuhkan ja pelastin naapurin kompostista komeamaksaruohon - mutta nyt meni peräti 20 egee rahaa puutarhanhoitoasian tiimoilta. Tarvitsin rautaharavan (6,95 euroa). Olen tarvinnut sellaista jo vuosia, mutta en ole ostanut ennen tätä vaan kärvästellyt ilman. Toinen investointi olikin 5 kpl sellaista teroitettua reilun metrin mittaista puupulikkaa, niistä väsäsin tuen ettei kultapalloni tänä vuonna rojahda maahan sateella kesken kukinnan.

Meillä on puutarha siinä mallissa että uuden kasvin ostamista ei pidä edes harkita vaan karsia raakalla kädelle jo olemassaolevia - niin saa aikaan huomattavasti paremman näköistä jälkeä. Katottiin tässä Plantagenissa Kissamaun kanssa että sellainen pikkainen ruukku suikeroalpia maksoi lähemmäs 3 euroa kappale. Mä ajan siis sitä silpuksi tuhansilla euroilla joka kerta kun kaivan esiin ruohonleikkurin.