Pyhän Paavalin katedraalin vanhan kellotornin seinään vuonna 1692 kaiverretun ”Desideratan” säkeet pysäyttävät edelleen lukijansa.
 
"Mene tyynesti hälyn ja kiireen keskellä ja muista, mikä rauha kätkeytyy hiljaisuuteen. Niin pitkälle kuin itsestäsi luopumatta on mahdollista, pysy hyvissä väleissä kaikkien ihmisten kanssa. Puhu oma totuutesi rauhallisesti ja selkeästi. Kuuntele muita, myös typeriä ja tietämättömiä; heilläkin on tarinansa kerrottavanaan.

Vältä äänekkäitä ja aggressiivisia ihmisiä, he ovat piina sielulle. Jos vertailet itseäsi muihin, sinusta voi tulla turhamainen ja katkera, sillä aina on olemassa sinua suurempia ja mitättömämpiä ihmisiä. Iloitse saavutuksistasi samoin kuin suunnitelmistasikin.

Säilytä kiinnostus elämäntyöhösi, olipa se kuinka vaatimaton tahansa, se on todellista kiinteää omaisuutta ajan ja onnen vaihteluissa. Ole varovainen liiketoimissasi, sillä maailma on petkutusta täynnä. Mutta älä anna tehdä sinua sokeaksi olemassa olevalle hyvyydelle. Monet tavoittelevat korkeita ihanteita ja kaikkialla elämä on täynnä sankaruutta.

Ole oma itsesi, varsinkaan älä teeskentele kiintymystä. Älä myöskään ole ivallinen rakkauden suhteen, sillä kuivuuden ja turvattomuuden keskellä se on yhtä ikivihreää kuin ruoho.

Ota lempeästi vastaan vuosien antamat neuvot luopuen kauniisti nuoruuteen kuuluvista asioista. Kasvata ja vahvista henkeäsi, jotta se suojaisi sinua äkillisen epäonnen kohdatessa, mutta älä masenna itseäsi kuvitelmilla. Monet pelot uupumuksen ja yksinäisyyden synnyttämiä. Terveellistä itsekuria unohtamatta ole lempeä itseäsi kohtaan.

Olet yhtä paljon maailmankaikkeuden lapsi kuin puut ja tähdet; sinulla on oikeus olla täällä. Ja ymmärsit sen sitten tai et, maailmankaikkeus joka tapauksessa kehkeytyy niin kuin sen tuleekin.

Sen vuoksi elä rauhassa Jumalan kanssa, olkoonpa kuvasi hänestä mikä tahansa. Ja millaisia lienevätkin toimesi ja rientosi elämän hälisevän sekasorron keskellä, säilytä sielusi rauha.

Kaikesta näennäisyydestä, raskaasta työstä ja särkyneistä unelmista huolimatta maailma on silti kaunis. Ole iloinen. Yritä olla onnellinen."

- Max Ehrmanin (1872-1945) kirjoittama vuonna 1927 latinasta englantiin.
88367.jpg