GF meni tunnustamaan että lomansa jo lopettaneille on kuin puukkoa pyörittelisi haavassa kun mässäilee kuvakerronnalla rattoisasta mökkipäivästä. Vaan arvaappa oliko vaikeeta odottaa sen loman alkua kun te kerkesitte hehkuttaa leediänne jo monta viikkoa?

Tällainen oli siis homman nimi:
140080.jpg
Ensin ajaa karautimme Mauri Pekkarisen nimikkosillasta Vespuolelle Korpilahtea.

140084.jpg
Sitten kaivoin peräkontista työmaan eli matot. Huomatkaa kätevä astia, jolla mattojen matka suoritetaan.

140087.jpg
Painepesurilla homma käy kätevästi, joten aikaa jää myös maisemien ihailuun. Joskin isäni kysyi yhdessä vaiheessa ennenkuin aloitin mattopyykin äidiltä: "Mihinkäs se valokuvaaja meni?". Tarkoitus oli palauttaa minut työn ääreen.

140093.jpg
Laituri. Lämmitimme tietysti saunan ja kävimme uimassa. Vesi oli kuin linnunmaitoa. Muistuttaisin että uiminen järvessä on ihanaa jos jollakin on se vielä kokematta tältä kesältä. Vesi oli matalalla, mutta ei niin matalalla kuin pelkäsin. Täällähän alkaa olla jo melkoinen kuivuus. Sen näkee myös mattokuvan maahan rapisseista kuivaneista lehdistä.

140099.jpg
Pohjois-Päijänteen rannat ovat kuuluisia kivikkoisuudestaan. Tässäkin rannassa suurimmat kivet ovat talon kokoisia. Se tosiseikka tekee laiturinrakennuksesta haastavan projektin jollei halua tehdä sitä joka kesä uudestaan ja jos se tarvitaan veneilyä varten. Veden liikettä on aina ihana seurata.