Tuli vaan yhtäkkiä mieleen että ehkä te ette ole koskaan käynyt Jyväskylässä... Laitetaanpa noiden sisäkuvien lisäksi vielä öinen yleiskuva sieltä Viherlandiasta.

Tämä on kuvattu vuosi sitten pakkasiltana. Taustallahan tuprauttelee Rauhalahden voimala, tuo Jyväskylän tuttu maamerkki. Poroa torveen että saadaan lämpöä kansalaisille... Nythän tuonne Keljonlahdelle on tulossa jo toinen voimala. Siitä kaavaillaan biopolttoainetta (hakkuujätettä) hyödyntävää. Se kuulostaa ajatuksena hyvältä ja voisi kuvitella sen työllistävän ainakin metsä- ja kuljetusalan ihmisiä.

Energian hintaa olisi hyvä saada alas. Toisaalta tollaiset pytingit aina pilaa luontoa. Tekisivät suomalaiset jonkun uuden innovaation puhtaasta kuivajätteen polttotekniikasta, niin sitä voisi hyödyntää sinä kauan kaivattuna uutena Nokiana. Lyötaisiin samalla ainakin kaksi kärpästä, jätteestä pääsisi eroon ja tulisi energiaa ja lämpöä. Näyttäisi vain siltä että tossakin asiassa Suomi on nukkunut onnensa ohi ja muut on ajaneet edelle teknologiassa. Inssit, tehkää jotain asialle ydinfuusioenergiaa odotellessa!
51496.jpg