Valokuvatorstain viidennen viikon aihe on hedelmä. Koskapa en keksinyt mitään hedelmää joka nyt olisi kypsä valitsin viimesyksyisen omenakuvan.

Symboliikkaa on ängettävä mukaan ja jos ei siihen kuvallisen ilmaisun avulla kykene - niin voihan sitä johdatella katsojaa sanallisesti :) Tämähän oli tuo "kielletty hedelmä" hyvän ja pahan tiedon puussa. Eevahan oli häilyvänä naisena se joka antoi käärmeen vokotella itsensä ja Aatamin salaisiin puuhiin jotka sittemmin johtivat heidät mierontielle paratiisin autuudesta. Vai miten se nyt menikään :)
108763.jpg
Olisi minulla kyllä ollut Lidlistä ostettuja nektariineja kotona, mutta en oikein ollut asetelmatuulella. Joskus sen sijaan olen ollut. Tässä on pari kuvaa, jotka on täällä ollut ennestään esillä.
53123.jpg
53124.jpg
En tiedä mistä sanonta on tullut mutta eräs verbaalisesti lahjakas sukulaiseni toistaa aina nähdessään vattuja: "Vatelma, tuo etelän hetelmä". Liekö kuullut sen joltain vanhankansan ihmiseltä, jotka välttelivät tai eivät saaneet sanottua herrasväen-deetä. Heille Spedekin oli Spete.