"Jaakko Teppoa on on luonnehdittu suomalaisen estradi-, puhe- ja trubaduurikomiikan sekä murresatiirien komeetaksi. Kuplettilauluperinteen jatkajana ja kehittäjänä 1980 -90 –luvuilla. Jaska sanoitti ja sävelsi uusia ralleja eli kuplettilauluja, joita on taltioitu kuudelle CD -levylle sekä Joensuun Ilosaarirockissa julkaistavalle "Onnen kerjäläiset DVD:lle". Voitettuaan vuosina 1978 ja 1979 kahdesti kuplettilaulun Suomen mestaruudet Jaskalla käynnistyi sellainen ralli, että kiertuekollegojakin hirvitti. Uusia satiirisia laulelmia Jaakko Teppo sanoitti ja sävelsi esiintymistensä ohessa,väliin auton ratissa ja erityisesti huoltoasemien pihoilla ja parkkipaikoilla taukohetkiä pitäessään. Lisäksi Jaska toimi taukoaikoina radio- ja lehtipakinoitsijana.

Monipuolinen ura murrekoomikkona - Ruikonperän multakurkkuna kuitenkin katkesi 1990 –luvun puolella vakavaan sairauteen. Halvaus hiljensi tahtia ja vei parhaissa voimissaan olleen miehen sairaseläkkeelle. Jaakko Teppo sai joitakin vuosia sitten valtion ylimääräisen taiteilijaeläkkeen, - puolikkaan työeläkkeensä täydennykseksi.

Jaakko Teppo toi uransa aikana suomalaiseen viihdekulttuuriin monia omaperäisiä aineksia. Hänen karhean satiiriset melodiansa tarttuvat korviin edelleen baarien ja huoltoasemien sekä autoradioitten välityksellä. "

Eli käykeehän peremmälle Ruikonperän multakurkun sivuille.