Tiedonvälitys on merkillinen asia. Uteliaana ihmisenä tykkään kun tiedotetaan ja informoidaan maailman asioista. Nyttemmin olen jo turtunut tähän tiedemaailmaakin kyttääville lankeavaan hirvittävän raskaaseen tietoisuuteen elämän merkittävästä haavoittuvaisuudesta.

Milloin on tsunami, hurrikaani, taifuuni, trombi, kasvihuoneilmiön aiheuttama ilmastonmuutos, otsoniaukko, Golf virran hiipuminen, jäätikköjen sulaminen, tulivuorenpurkaus, maanjäristys tai joku muu riesa jossain päin maapalloa. Suurin osa vitsauksista on sellaisia ettei normaali suomalainen ollut edes kuullut niistä 70-luvulla. Tautejakin on joka lähtöön: lintuinfluenssa, SARS, ebola jne niihin liittyen joku korkea-arvoinen lääketieteellinen aukroriteetti väittää että miljoonia ihmisiä listivä maailmanlaajuinen pandemia alkaa AT ANY TIME NOW.

Luettuani kaaosteoriasta siitä jäi mieleeni lähinnä se että uusi jääkausi on jo myöhässä omassa syklissään. Samoin maapallon napaisuuden kääntyminen - jotka molemmat ihan erikseenkin sattuvina olisivat aika katastrofaalisia läntiselle sivistykselle.

Jonkunlaista ylimääräistä kamaa on iankaiken satanut maapallolle.

Viimeksi seuratessani mielenkiinnolla mukavaa luonto-ohjelmaa yhtäkkiä muistutettiinkin että Yellowstonen luonnonpuisto ja muutama tuhat neliömailia sen ympärilläkin on yksi maailman suurimpia toimivia tulivuoria. Sillä on ollut tapana purkautua kerran 160000 vuodessa, nyt se on jo muistaakseni 25000 vuotta jäljessä aikataulusta. Mainittiin vielä rohkaisevasti että kun tämä oikein aktivoituu niin Vesuviuksen purkaus vaikuttaa sen rinnalla jonkunlaiselta sädetikun kanssa vehtaamiselta.

Jaa, että miksi rupesin tuomiopäivän pasuunaksi? Meitä Kissamaun kanssa aina naurattaa keskenämme kun uhkien määrähän on jo niin valtava ettei niitä edes muista pelätä kaikkia samalla kertaa. Keskustelumme kulkee yleensä siihen tyyliin että "just kun mä olin kerennyt unohtaa sen ja sen uhkan, niin joku tiedotusväline marssitti jonkun dosentin kertomaan taas uudesta vaanivasta vaarasta". Aivan turhahan noita on ruveta pelkäämään kun sille ei kuitenkaan itse voi mitään jos vaikka saa tuolla valokuvatessaan amerikkalaisen satelliitinkappaleen päähänsä.

Niin, ja taas meinasi yksi uhka unohtua - Spontaneous self combustion  ;D